Oude veiling in Poeldijk wordt zakelijke hotspot!

De Klok Westland

De oude veiling in Poeldijk, een rijksmonument dat sinds 2019 leeg staat, krijgt als nieuwe naam 'De Klok'. Deze naam is eenvoudig verklaarbaar: op alle vier zijden van de toren is een uurwerk te vinden en daarnaast gebeurde het veilen met behulp van een veilingklok. De vier klokken zijn inmiddels hersteld.

In het laatste kwartaal van dit jaar moet de renovatie starten. Het gebouw telt straks in totaal ongeveer 1.000 vierkante meter kantoorruimte. Die is bestemd voor een brede doelgroep van zakelijke dienstverleners. Vanaf het derde kwartaal in 2024 is het gebouw beschikbaar voor huurders.

Auditorium en brasserie

In het hart van het gebouw komt een auditorium. Hier hebben huurders en externen de mogelijkheid om presentaties, bijeenkomsten en evenementen te houden. Het auditorium wordt voorzien van allerlei audiovisuele technieken. In De Klok wordt ook ruimte gereserveerd voor een horecaondernemer die een brasserie of lunchroom gaat exploiteren. Ook de catering voor evenementen kan daarmee intern worden verzorgd.

Tot 1970 gefungeerd als veiling

De Poeldijkse groenten- en fruitveiling dateert uit 1929 en is sinds 2002 een rijksmonument. Het karakteristieke uiterlijk zal na de verbouwing dan ook intact blijven. Tot 1970 is er geveild in dit complex. Door de bouw van Veiling Noord werd het pand overbodig. Veel Westlanders kennen het gebouw met de markante, 20 meter hoge toren ook nog als bedrijfspand van technisch installatiebedrijf Van der Arend. Meer informatie over het project is te vinden op www.deklokwestland.nl.

De Klok
De Klok2
auditorium
veiling historie